Redovito mijenjate donje rublje? Ako ne, onda se dobro zapitajte.

Gaćice su jedan od najintimnijih odjevnih predmeta. Uvijek bi bilo šteta držati gaćice na vidljivom mjestu na štriku. Barem su to radile starice. Međutim, možda je to zbog neke druge stvari, na primjer, gaćice mogu biti jako prljave, pa je bila sramota takve ih objesiti – razlog tome je zasigurno jedna od običnih higijena.

Ali danas, kada je sve na dohvat ruke, rublje uopće nije skupo, iako je kvaliteta važna i ne biste trebali štedjeti novac kada je riječ o odjeći. Mnogi od vas se vjerovatno ne mogu tako redovito mijenjati, istog. Često kupujemo razne vrste modnih dodataka, odjeće, a šta je s rubljem?

Liječnici kažu da nove treba kupiti svakih 6 mjeseci, ili najkasnije jednu godinu. Šta mislite o ovome? Neki vjerovatno ne mijenjaju rublje već godinu dana. Doista je gadno, jer trebali bismo se stalno mijenjati, to je osnova higijene.

Stoga stručnjaci savjetuju da se to redovito mijenja u svakom slučaju. Šta mislite o ovome? Pošaljite nam svoja razmišljanja o ovoj temi.

Inače, odjeću treba baciti u koš za rublje nakon svakog prljanja i pripremiti za pranje. Jer znate da nećete prestati slušati ako ga ostavite u ormaru. I svako malo se morate tuširati, mnogo puta dnevno, ali ljudi to često zanemaruju. To su neke od osnova higijene, jer sve ostale bolesti idu uz smrad i prljavštinu, zar ne?

Izvor: Dobar dan

Preporučujemo