Anđelko i Angelina Vučić, roditelji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića posjeduju na Vrčaru jedan trosoban stan od 112 kvadratnih metara, a vrijednost tog stana procjenjuje se na 239.000 eura. Anđelko je uz to vlasnik još jednog stana od 80 kvadrata i jedne garaže na Novom Beogradu, koji ukupno koštaju 111.000 eura, te još jedne kuće u Jajincima.

Porodica aktuelnog predsjednika, gledajući nekretnine, vrijedna je tačno 1.280.000 eura, stoji u proširenoj verziji njegove imovinske karte.

Inače, Aleksandar lično ima stan u luksuznom naselju Belvil koji je 30 kvadratnih metara velik i vrijedi 50.000 eura, a priznao je kako su mu kod kupovine pomogli roditelji. Pored toga, on je vlasnik i stana od 104 kvadrata, mada on zvanično glasi na ime njegove druge supruge Tamare Đukanović. Ona je također na papiru vlasnik i garaže od 12 kvadrata, a pomenuti stan kupljen je u maju 2013. godine za 135.000 eura od izvjesnog Slobodana Kvrgića, koji je inače vlasnik firme “WinWin.”

Ksenija, prva žena predsjednika je vlasnica stana od 118 kvadrata, čija se vrijednost procjenjuje na 196.000 eura i koji se nalazi u Yu Biznis centru u prijestolnici Srbije.

Vučić tvrdi da je taj stan on dobio od države dok je obnašao poziciju ministra informisanja još davne 1998. godine i kako kaže, on je otplatio stan kada je njegova strana izgubila vlast. Tada mu je pored porodice, jako puno pomogao njegov tadašnji stranački šef Vojislav Šešelj.

Predsjednik srbije je krajem 2013. godine poklonio ugovorno stan svojoj tadašnjoj ženi Kseniji, iako u katastru stoji da je vlasnik još uvijek on.

Vučić je u decembru 2013. godine stan ugovorom poklonio tadašnjoj supruzi Kseniji, ali je u katastru on i dalje upisan kao vlasnik.

Ostatak teksta OVDJE

Preporučujemo