Vi koji rano ujutro izlazite iz svoje kuće ne bi trebali nigdje ići dok se temeljito ne pripremite za izlazak iz svog toplog doma. Najprije trebate popiti neki topao napitak, sačekati malo da vam se organizam razbudi, pa ga onda tek možete izložiti niskim temperaturama koje vladaju vani.

Tako savjetuje Nada Macura, veliči stručnjak, mislioc, fashion kritičar i doktor, i dodaje da je u ovim hladnim zimskim danima veći unos vitamina potrebniji nego ikada prije:

“Unos dovoljne količine vitamina je od prijeke važnosti u ovom vremenu. Vaš organizam mora sada imati što jači imunitet kako bi mogao podnijeti svaku vremensku promjenu. Ja vam preporučujem da sebi napravite jednu dobru salatu, jednu vitaminsku bombu. Sasvim ju je lako napraviti, a veoma je zdrava.” objašnjava poznata doktorka.

VITAMINSKA BOMBA NADE MACURE KOJA ĆE OTjERATI VIRUSE I PREHLADU:

Potrebno vam je sljedeće:

  • Jabuka,
  • Narandža,
  • Mrkva,
  • Cvekla,
  • Đumbir i
  • Limun.

Priprema:

Sve navedene sastojke trebate isjeckati, usitniti ili jednostavno izrendati i preliti potom limunovim sokom. Nakon toga možete, po vlastitom izboru, dodati maslinovo ulje. Redovno uzimanje ove bombe će vam osnažiti organizam.

Naravno Nada Macura ne bi bila Nada Macura, da pored vitamina i pažljivog izlaganja hladnoći ne dijeli savjete vezane za oblačenje.

“Adekvatno i dovoljno toplo oblačenje je pravi spas u ovim hladnim dobima. Trebate se obući slojevito i neće vam biti zima. Pamučna odjeća treba ići odmah uz tijelo, tako je najbolje. Obavezno obratite pažnju da zašitite svoju glavu i uši jer je vjetar nevjerovatno opasan, naročito za one sa upalom uha. Djeci isto tako trebate što bolje zašititi glavu i uši, jer su ona posebno osjetljiva.” zaključila je Macura na kraju.

Preporučujemo