Svaka osoba, naročito žene , žele da imaju zdravu i glatku kožu. Nažalost, neke neuogodnosti kao što kuperoza (crvenilo i puknuti kapilari na licu) mogu nekome uništiti život, ali isto tako uticati na to da li ćete se dopasti svojoj simpatiji. 

Nažalost, uzroci kuperoze još uvijek nisu potpuno istraženi, pa je pojava ove neugodnosti još uvijek nejasna.

Kako se možete riješiti ovog problema? Uzmite jedan list aloe vere i isijecite ga i stavite na par dana u frižider. Pred odlazak na spavanje vi sa prerezanom stranom lista izmasirajte kožu na licu koju ste prethodno detaljno očistiti sa miksom crnog ili zelenog čaja. Ovaj postupak trebate da ponavljate svaki dan tokom naredne dvije sedmice, a ukoliko vas malo pecka, vi izdržite, jer to obično prođe nakon prvih nekoliko tretmana.

Zeleni, nezreo, paradajz u sebi ima neke potrebne kiseline koje mogu pomoći u suzbijanju kuperoze. Narežite jedan takav paradajz na kriške i onda ih stavite na problematična mjesta i ostavite da stoji nekih 5 minuta. Potom stavite na to mjesto neku hranljivu kremu, po mogućnosti bez previše hemije. Potrebno je svaki dan, za 10 dana, stavljati ove obloge.

Možete isto tako uzeti malo peršunovog lista i onda sve preliti sa 100 mililitara prokuhale vode. Potom poklopite i ostavite to da stoji nekih pola sata, a onda procijedite i dodajte u to 50 mililitara mlijeka. Namočite peškir u smjesu, procijedite i stavite na lice i ostavite da stoji nekih 20 minuta. Ovo treba raditi 20 dana za redom.

Obizorm da su svi ovi prikazani načini veoma lagani i jeftini, svakako vam savjetujemo da ih testirate što prije, jer će se tako riješiti ovog problema.

Preporučujemo