Showbizz

EVO KAKO IZGLEDA DANAS LEGENDARNI MIŠA IZ ŽIKINE DINASTIJE: Pobegao sa scene, DECENIJAMA SE NIJE POJAVIO U JAVNOSTI, a sad zaprepastio sve

Nije važno kojoj se generaciji pripada, na našim prostorima postoji neke serije i filmovi koji se gledaju uvijek i ponovo i čini se da nikada ne dosadi ta radnja filma.

Tako postoje serije koje su davno davno snimanje ,prije raspada Jugoslavije,kao produkt jedne dobre,plodne i veoma kvalitetne kinematografije.

Interesantno je da čak i mlađe generacije, koje faktično nisu bile ni u planu da se rode kada su snimane i prikazivane serije i filmovi , jako dobro poznaju naslove brojnih serija iz tog perioda jugoslovenske kinematografije i vrlo rado gledaju te serije. A još je interesantnije kada se čuje da neka mlada osoba citira neki slogan iz serije koja je snimana 50 godina ranije. Jedan takav serijal ,koji se vrlo rado i dans gleda je “Žikina Dinastija” za koju je sigurno čulo barem 90% ljudi na ovim prostorima.

Tada se serija pratila na TV-u i jedva se čekala sledeća epizoda da se uveseli zgodama i nezgodama Žikine i Milanove porodice.
Naravno, pratilo se kako se razvija ljubav Bobe i Marije, još od tinejdžerskog doba, pa njihove zgode sa roditeljima koji različitiji nisu mogli biti. Bobin otac Žika je gastarbajter koji se vratio iz Njemačke a Marija potiče iz porodice intelektualaca, otac Milan je lektor.

I kako je jačala veza između ovo dvoje mladih ljudi, pa brak pa dijete tako su se vezali i njihovi očevi pa su postali i vrlo dobri prijatelji najviše zato što je u Milanu ipak prevladao balkanski mentalitet koji svi pomalo nosimo u sebi.

A tada je veoma dobru ulogu ostvario mali dječak, njihov unuk Miša. Ulogu Miše u ovom serijalu tumačio je Miahjlo Jevtić ,kasnije je glumio i u serijama “Sivi Dom” i “Vuk Karadžić” ali se onda nekako povukao, pa ga nije bilo u javnosti dugo. Danas “unuk Miša” ima 41 godinu , a mnogi kažu da ga nebi prepoznali i ne povezuju onog dječaka pd tada i Mihajla danas.