Savjeti

EVO KAKO DA ZNATE DA LI ĆETE SE RAZVESTI: Ovaj znak pokazuje DA LI ĆETE OSTATI ZAJEDNO DO KRAJA ŽIVOTA ILI NE – Provjerite odmah!

Svi možemo vidjeti kako se posljednjih nekoliko godina povećao broj razvoda, kako kod nas, tako i diljem svijeta. Prema statistikama, brakovi se u najvećem broju slučajeva raspadaju zbog finansijskih razloga i naravno zbog afera, a u zadnjih 6 mjeseci i eksperti vjeruju da je za to najviše kriva karantina obzirom da su ljudi bili prinuđeni provoditi bukvalno 24 sata skupa i naravno da je sve kulminiralo.

Inače, odnosi u braku i dužina braka bili su predmet nedavno sprovedenog istraživanja tima naučnika, gdje je utvrđeno da par koji je potrošio na svadbi ogromne količine novca ima ogromne šanse da se razvede, i to vrlo brzo. Uz to, što je prsten skuplji šanse za raskid braka su veće. To istraživanje pokazalo je da parovi koji su išli na medeni mjesec imaju daleko bolji odnos i mnogo stabilniji brak, zbog čega je zaključeno da je bolje potrošiti novac na neko zajedničko putovanje, nego na skupe burme ili velike svadbe.

Uz sve to, fotografi koji su prisutni na svadbama govore da se dužina nečijeg braka može vrlo lako predvidjeti bazirano na načinu kako par reže svadbenu tortu. Naučnici naime tvrde da je veoma bitno u braku dati potrebnu slobodu svom partneru, ali ne i previše. Uz to, ukoliko on previše svog vremena provodi na društvenim mrežama, to je također veoma loš znak.

Mada većina smatra da djeca stabilizuju brak, to ipak nije istina jer muškarci postaju sve više nezadovoljni kada njihova žena posvećuje daleko više pažnje svojoj djeci, nego muževima. Parovi koji upotrebljavaju identične izraze kao što su “naše” i “mi” imaju daleko veće šanse da ostanu skupa od onih koji sve posmatraju i koji se izražaju u jednini.