Željko Joksimović, jedan od najpoznatijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije, ima iznimno bogatu karijeru koja traje već oko 30 godina. Poznat je po brojnim hitovima i uspješnom radu. Javnosti je također poznato da je njegova supruga Jovana Joksimović, poznata TV voditeljica, s kojom trenutno zajedno rade na K1 televiziji. Međutim, mnogi zaboravljaju da je Željko bio u braku prije Jovane te da iz tog braka ima kćerku koja sada ima 23 godine.

Mina Joksimović je Željkova dragocjenost, proizvod njegovog prvog braka s Vesnom, koja nije javno poznata i preferira da ne privlači pažnju medija niti se aktivno eksponira na društvenim mrežama.

Ipak, povremeno, njena kćerka Mina objavljuje neke slike svoje majke, jer se ponosi njome.

Željko i Vesna su se upoznali dok su bili mladi i još uvijek školovali. U ranim dvadesetima su dobili kćerku Minu. Unatoč razvodu, ostali su u dobrim odnosima. Vesna također održava čvrstu vezu sa Željkovim ocem, svojim bivšim svekrom, s kojim komunicira na redovnoj bazi.

Nedavno je Vesna na svom Instagram profilu podijelila fotografiju na kojoj nosi kupaći kostim, uz poruku: “Brak me ne privlači, gledam na njega kao na zastarjelu instituciju. Vjerujem da dokle god veza donosi radost i ispunjenje, ona treba trajati, a kada prestane, najbolje je razići se.” Vesnina slika privukla je pažnju na društvenim mrežama i izazvala diskusiju.Važno je napomenuti da je ljepota subjektivna, a svaka osoba ima svoje viđenje ljepote. Što se tiče izbora partnera, svakako je istina da su Vesna i Jovana osobe koje su privlačne i uspješne na svoj način, što može ukazivati na Željkovu sposobnost da prepozna kvalitete kod žena koje su ušle u njegov život.