Egipatski horoskop je jedan od najstarijih. Koristio je drevnim faraonima za upravljanje državom, ali i za ublažavanje ljubavnih nevolja.

Podijeljen je na dvanaest znakova, a svakim znakom vlada jedan bog. Od dana rođenja lako ćete otkriti koje vas božanstvo štiti i kako imati bolji ljubavni život.

Egipatski horoskop je vrlo zanimljiv i temelji se na bogatoj historiji i znanju njihovih faraona

AMON (1. januara – 2. februara)

Amon, bog proroka, štiti vas u ljubavnom životu, i daje onima koji su rođeni u ovom periodu talente da se istinski zaljube na prvi pogled, u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je to neko javno mjesto, pobijedit ćete osobu svog života mirnoćom koju zračite. U to vrijeme ona jednostavno nije u stanju odoljeti toliko pozitivne i atraktivne energije.

Vi ste uporni, ali i nenametljivi, a vaša se volja provodi tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladno, ali u biti imate duboke osjećaje. Ponekad izgledate nezanimljivo, što je maska ​​za jake emocije. Obično ste ljubitelj romske glazbe. Ne podnosite preljubu i ne volite loše odnose u ljubavi, pa tražite načine kako biste ih prekinuli. Posesivnost, međutim, često zna da je prisutna u vašim odnosima.

Zavođenje: Vaša boja je zlatna, a adut kojim zavodite – pamet.

SEBEK (3. februar – 4. mart)

Vrlo cijenimo ljepotu i umjetnost. Ponekad vaša vanjska ljepota i sjaj blistaju, ali vi ste među najnaprednijim ljudima kada su u pitanju emocije i seks*alnost. Vi ste originalni i neponovljivi. U emocionalnim odnosima imate potrebu za intelektualnim razmjenama i prijateljstvom. Osim toga, ne volite kontaktirati samo jednu osobu. Vi ćete eksperimentirati. Brzo razmišljate, dobro promatrate i imate širok krug prijatelja.

Vrlo ste iskreni u emocionalnim odnosima i ne tolerirate laži i zamagljene situacije. Sebek je bog krokodila, čuva svijet rijeke Nil i blago koje krije drevni Egipat. Sačuvao je za vas umjetnost postizanja sklada i harmonije s voljenom osobom. Jer, kad naiđete na pravu osobu, onda ste dužni živjeti sa njom do kraja života.

Zavođenje: Vaša boja je plava, a adut kojim zavodite – originalnost.

Izvor: Žena blic.rs

Preporučujemo