Sezona je jagoda, a čekali smo jako dugo i na kraju dočekali da im se paprena cijena prepolovi, pa ih sada možemo pronaći za samo 150 do 200 dinara za kilogram.

Volimo se zasladiti sočnim jagodama, ali zadnjih nekoliko dana na Internetu kruži trik koji baca potpuno drugačije svjetlo na ovo popularno voće. Vjerujemo da, poput većine ljudi, vi jagode isperete običnom vodom. Međutim, navodno postoji i jedan mnogo bolji i sigurniji način pranja jagoda.

Izbor sorata jagode

Naime, jedna izvjesna gospođa koja se zove Lauren Mackenzie Gambrell nedavno je isprobala jedan, mora se reći, viralan fazon sa platforme Tik Tok gdje se tvrdi da jagode treba oprati fiziološkom otopinom vode i octa, te da je to jedini pravi način na koji se mogu jagode očistiti od prljavštine i potencijalno malih, gotovo nevidljivih insekata – vinskih mušica.

Lauren je u jednu veću zdjelu izlila otopinu vode i octa u omjeru 4:1, dodala u to malo soli, pa je u tu smjesu umočila svoje jagode i ostavila ih da odstoje nekih cca. 5 minuta. U vodi je vrlo brzo pronašla brojne trunčice i prljavštinu te objasnila kako očito do sada nije uopšte znala kako pravilno oprati jagode, naročito one koje se kupe. Njezin je post u međuvremenu podijeljen više od 120.000 puta!

Kako da uzgajate JEDNOMJESEČNE JAGODE | Agrosavjet

Volite li vi jesti jagode? Postoje neki koji ih prosto obožavaju i, kada bi mogli, jeli bi ih bukvalno svaki dan za svaki obrok. Naravno, jagode su itekako zdrave jer su pune vitamina, antioksidanasa i sličnih tvari koje pozitivno djeluju na vaš organizam i na vaše cijelokupno zdravlje.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.