Posao prodavača je izuzetno nezahvalan posao, susrećete se sa raznim profilima ljudi, ponekad radite u nehumanim uslovima tako da je to jedan od najzahtjevnijih poslova današnjice. Sarah Belendger je jedna od takvih prodavačica, koja se na svom Facebook profilu prisjetila jedne neugodne situacije.

Sarah je tu situaciju doživjela pred Božić 2002 godine, ona je sjajan ulični crtač i na taj način zarađuje za život. Prisjetila se neljubazne mušterije koja je došla do nje da bi kupila naslikane ukrase za jelku. Gospođa koje je bila mušterija je bila lijepo obučena, ispred je bio parkiran predobar automobil tako da se ne bi moglo reći da je u lošoj financijskoj situaciji. Cijena jednog ukrasa iznosio je jedan dolar, dok je ona htjela da dobije četiri ukrasa po 25 centi.

Kada joj je Sarah rekla da ne može dati ukrase po tako niskoj cijeni, Gospođa je rekla da će doći na sami Božić, to jeste sutradan i da će dobiti ukrase po 90% sniženoj cijeni. Sarah joj je na to odgovorila, da su ukrasi izuzetno jeftini i da će se najvjerovatnije svi do sutra prodati. Gospođa je i dalje nastavila sa bahatim pristupom i rekla, da nema teorije da bilo kupi te ukrase za jelku. Gospođa je donekle i bila u pravu, ukrasi se nisu prodali ali je Sarah pri dolasku na posao idući dan kupila sve ukrase iz svog džepa. Facebook status je prikupio ogroman broj lajkova kada je Sarah napisala, da se ništa ne može porediti sa licem kod Gospođe kada je shvatila da su ukrasi doista nestali. Za sami kraj, pouka koja nas može puno toga naučiti je ta da budemo skromni bez obzira na sve.

 

Preporučujemo
Loading..