Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koji nas skoro svaki dan informira o situaciji u vezi s koronavirusom sa svojim statusima na svom Facebook profilu, kazao je da će tužiti svakoga ko kopira njegov status i objavi ga u medijima, bez njegovog pristanka, a isto važi i za sve one koji mu se javljaju i vrijeđaju ga.

Također je rano jutros podijelio ovu obavijest na svom Facebook profilu.

On je u također u statusu izjavio da će blokirati apsolutno sve one koji koriste njegov Facebook zid zbog, kako je rekao, obračuna i “tagiranja” s lošim namjerama.

Predrag Kon - Istinomer

Jedan od najboljih epidemiologa na ovim prostorima ocijenio je da je njegova dobra namjera bila educirati i precizno informirati svoje sugrađane, koji su to pretvorili u poligon za vrijeđanje i prijetnje. Spomenuo je i da ga ti ljudi ne mogu “odgojiti” i “naučiti” kako se treba ponašati, i kako ne voli kada mu takve osobe pametuju. Na kraju je pitao sve njih ko je tu zapravo doktor, oni ili on, prenosi Telegraf.

Ova obavijest, tj. status dr. Kon-a, stiže svega dan nakon što je objavio status u kojem je istaknuo kako je epidemiološka situacija s koronavirusom u Beogradu prijeteća, te da se kao takva može očekivati ​​u idućem mjesecu i ostatku Srbije, kada se studenti vrate kući.

SVE ĆU BLOKIRATI” Dr Kon se ponovo oglasio na društvenim mrežama ...

Isto tako je napisao kako postoji velika vjerovatnoća uvođenja obaveznog nošenja maski u prijevozu, kao i zabrane posjeta bolnicama bez prijeke potrebe.

O njegovom statusu izvijestili su svi mediji, a osuđen je, očekivano, na društvenim mrežama.

Kon: Zbog neodgovornosti mlađih ljudi, Srbiji opet prijeti ...

Preporučujemo