Prema najnovijim medijskim izvještajima, Milan Stanković, nekadašnja pop zvijezda, donio je iznenađujuću odluku da se povuče iz muzičke industrije i započne svoj duhovni put unutar manastira Podmaine. Prema izvorima, Milan će stupiti u manastir kao pridošlica na dan Gospine slave, 28. avgusta. Ovaj manastir ima poseban značaj za njega, jer je tamo pronašao duhovnu utjehu i mesto za introspekciju.

Iako nije obukao tradicionalnu monašku odeću, Milan je odabrao ovo sveto mesto za svoje duhovno istraživanje. Međutim, izvještaji navode da iguman i bratstvo manastira još uvijek nisu formalno prihvatili Milana kao iskušenika, jer smatraju da treba da razvija svoju istrajnost i odanost pre nego što bude prihvaćen u redovima monaške zajednice.

Naime nedavno je izdat i zvanični saopštenje o Milanovom statusu pridošlice u manastiru, a iguman i bratstvo su potvrdili svoj stav očekivanja da Milan pokaže posvećenost duhovnom putu. Naime čak su četvorica iskušenika primila hirotoniju tokom manastirskog dana, dok su dvojica dobila novicijatski blagoslov, ali Milan nije prisustvovao ovim događajima.

Iako Milan nije bio prisutan na liturgiji, izvor iz manastira je otkrio da je prošlog leta proveo vreme u manastiru i posvetio se velikom Uskršnjem postu.

Iako je njegova privrženost monaškom načinu života nesumnjiva, iguman i članovi zajednice smatraju da je još rano za formalno priznavanje njegovog statusa iskušenika.

U izjavi za medije, monah je naglasio da će biti potrebno vreme pre nego što se donese bilo kakva konačna odluka. Za sada, Milan Stanković ostaje na svom duhovnom putovanju u manastiru Podmaine bez javnog saopštenja ili formalnog prihvatanja u monašku zajednicu.