Poznati srpski muzičar Đorđe David se nedavno uživo uključio u Jutarnji program na televiziji “Happy”. Aktuelni član žirija popularnog šoua “Zvezde Granda” je do najsitnijih detalja ispričao kako je zapravo izgledao njegov boravak u bolnici gdje je ležao zbog koronavirusa.

Kazao je, između ostalog, kako ni na najgorem neprijatelju ne bi poželio da ovako živi u agoniji, umjesto da umre časno i gospodski.

“Ćao svima. Kako sam? Šta bi vam rekao. Ne mogu nikako da povjerujem da sam napustio bolnicu. Ne mogu da shvatim nikako. Još uvijek slažem film u svojoj glavi i pokušavam shvatiti šta mi se desilo. Sada sam super. Sretan sam. Razmišljam o svemu onome što je prethodilo ovoj situaicji.” kazao je.

Dodao je kako se itekako sjeća bolova koje je imao, kao i jakog kašlja kolege pacijenta koji je ležao istovremeno u bolnici od koje se orila cijela klinika.

“Ja se recimo uopšte ne sjećam šta se desilo između 23. i 27. marta. Totalna rupa u sjećanju. To je jednostavno nešto što te baci u besvesno stanje. Ja nisama nikada u životu imao tako jak kašalj, niti sam ikada ikog čuo da tako kašlje. Hodnik na infektivnoj se orio. Čovjek tačno ima utisak da nečija pluća trče hodnikom. Takav je to zvuk. Stvarno se nadam da se ovo više nikada neće ponoviti. Ne bi želio ovo ni najvećem neprijatelju. Mnogo je humanije da se umre časno i gospodski, nego tako u agoniji. Svaka me kost u tijelu boli, i svaki centimetar kože peče. Užas.” 

Pored toga je upozorio javnost da obavezno poštuje uvedene mjere i da se čuva, a ne da se ubjeđuju da im korona ne može ništa.

“Ja prvi sam tako mislio. Govorio sebi da mi korona ne može ništa. Da sam jak. Da imam zdrav organizam. Ko čačka đavola, đavo ga čuje i onda dođe po njega. Svi morate shvatiti koliko je ova situacija ozbiljna. Ja sam to nažalost naučio na teži način. Ali škola je škola. “

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.