Pablo Picasso živio je 92 godine i cijeloga svog života poštovao je jedan princip – nikada nije davao odjeću i sitnice drugim ljudima, pa čak je i u to vrijeme živio po zdravim načelima i načelima.

Kad je odjeća bila potrošena, razdijelio ju je na male komade kako je niko ne bi mogao koristiti, bacio je i nikome je nije posudio.

Zbog toga je tada vrlo dobro slikao i ostvario se na vrlo poseban način – kao veliki umjetnik. Bojao se da neko ko nosi hlače ili džemper može postati vigrant ili alkoholičar. Umjetnik je zapravo vjerovao da svaka stvar nosi svoju energiju i određenu dozu opasnosti, pa je kao takva više nego nepotrebna.

Znanstvenici su prethodno objasnili negativan uticaj stvari drugih ljudi pomoću bakterija i virusa koji se zadržavaju na njima i ulaze u tijelo novog vlasnika. Sva ostala objašnjenja smatrana su intrigama, sve dok znanost konačno nije izašla na vidjelo kroz kvantnu fiziku.

Liječnici se općenito protive popularnom trendu mijenjanja odjeće za bebe zbog mogućih infekcija. Da biste uklonili sve što vam treba iz second hand odjeće, potrebne su mnoge hemikalije, a to nije dobro ni za vaše zdravlje, pa stručnjaci ne preporučuju ovakvu uštedu. Oni također kažu da će to zaustaviti prijenos bakterija i drugih stvari sa starijih članova na mlađe.

Ako ste u mogućnosti, međutim, kupiti nove stvari, ne dopustite sebi da se zarazite na stvarno glup i glup način.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..