Ako želite kuhati s loncima i tavama, morate ih očistiti nakon upotrebe. Ali ako puno kuhate, primijetit ćete da svakodnevna rutina pranja lonaca nije dovoljna da se masti i ostaci hrane nakupljaju u tvrdokorne mrlje. I ništa neće oduzeti radost od pravljenja kolačića brže od mrljama prekrivenog i zagorjelog posuđa. Pa, jednostavno to ne možemo imati. Kolačići su previše važni.

Stoga smo za vas napravili istraživanje i testiranje, te smo koristili samo jedan ključan sastojak koji će očistiti vaše posuđe u tren oka.

I nema veze, umjesto riječi hvale pošaljite nam kolačiće.

Kako očistiti posuđe sodom bikarbonom?

Posuđe od lijevanog željeza od porculana, poput Le Creuseta, ima naizgled neprobojnu površinu, relativno neljepljivu površinu, ali može se dobiti hrskava poput bilo koje druge vrste posude. Tajna uklanjanja tvrdoglavog nakupljanja je kipuća voda sa sodom bikarbonom.

  • Lonac ili tavu napunite s oko 1 litre vode ili više, ako je potrebno da pokrijete izgorjelo područje. Dovedite vodu da prokuha na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte 2 kašike sode bikarbone, a zatim promiješajte drvenom kašikom. Ostavite da smjesa lagano krčka nekoliko minuta.
  • Izvadite lonac i isperite tavu toplom vodom, a zatim osušite.

Kako očistiti bakrene dno na loncima i tavama

Vratite bakrene dne svojih lonaca i posuda na sjajni način pomoću sode bikarbone, octa i pola limuna.

  • Okrenite tavu naopako i pospite sode bikarbone po cijelom bakrenom dnu. Prelijte ocat preko dna tave.
  • Upotrijebite pola limuna kao “četkicu za pročišćavanje” za pročišćavanje po cijelom dnu tepsije. Procijedite i po stranama prema potrebi.
  • Temeljito isperite tavu, a zatim je osušite krpom.

Preporučujemo