Savjeti

Domaći sprej koji će otjerati muhe iz vaše kuće: Nemojte trošiti novac na kupovinu štetnih proizvoda!

Kako dolazi sve toplije vrijeme, ogroman broj ljudi se sve više bori s muhama i drugim insektima koji su svi sada prisutni u dvorištu i na kraju uđu u vašu kuću ili stan.

Dakle, na pitanje da li u svom domu imaju muhe, niko ne bi mogao odgovoriti sa “ne”. Ali, ne morate sada odmah da trčite u najbližu trgovinu i kupiti štetni hemijski sprej. Moguće je napraviti svoj potpuno prirodni sprej veoma lako kod kuće. Sprej na temelju recepta za insekte iz Američke službe za šume.

Za sprej za tijelo trebate sljedeće:

– 1 čaša vode

– 1 šalica kupke za kupanje

– 2 šalice octa

– 1 kašika ulja eukaliptusa (nalazi se u trgovinama zdrave hrane)

Ako ste voljni, možete dodati i nekoliko kašika ulja citronele.

Sprej za sobu:

– 1/4 šalice bijelog octa

– 2 kašike deterdženta za pranje posuđa

1. metoda

Sprej za tijelo

U antireaktivnoj posudi, heramičkoj ili u čaši, pomiješajte sve sastojke zajedno. Zatim sipati u čistu bocu s raspršivačem.

Zatim dobro protresite bocu s raspršivačem kako biste sve sastojke lijepo izmiješali.
Raspršite smjesu na tijelo. Prije toga mudro napravite test na samo jednom dijelu kože kako biste utvrdili sve alergijske reakcije.

2. metoda

Sprej za sobu

Također, pomiješajte sve navedene sastojke u boci s raspršivačem. Dobro protresite, a zatim dodajte vodu za razrjeđivanje ako smatrate potrebnim. Stavite sprej na muhe i na površine na kojima muhe obično najčšće lete.

Napomena: ovaj sprej ostavit će ostatke koji zahtijevaju brisanje, ali i to je bolje nego da vam muhe stalno smetaju. Nakon toga ćete se zauvijek riješiti muha.