Ovi su slanci garantovano puno bolji od onih koje imate priliku da kupite u pekari.

Domaći fini SLANCI - Sašina kuhinja - YouTube

Za pripremu tijesta potrebno vam je slijedeće:

– 25 g svježeg kvasca

– 250 ml mlakog mleka

– Jedna kašika šećera

– Jedna kašika soli

– Šest kašika ulja

– Šest kašika jogurta

– 480 g brašna

Za štapiće potrebno vam je slijedeće:

– Jedna kašika soli

– Dvije kašike brašna

– na vrh noža praška za pecivo

– po potrebi hladna voda

Postupak pripreme je slijedeće:

U jednu nešto vešu ćasu stavite pola brašna I onda dodajte izmrvljeni kvasac, ulje, šećer i so, pa sve to lijepo zamijesite uz postepeno dodavanje mlakog mlijeka. Cilj je imati glatko tijesto na kraju,

Kada ste dobili glatku smjesu rasporedite je na šest jednakih loptica koje će te razviti elipsasto i uviti potom u male rolatice. Zatim ih sve lijepo poredajte na papir za pečenje u jednu tepsij i premažite hladnom vodom. Slance treba peći na 200 stepeni Celizujsa nekih 15 minuta.

Domaći slanci - sestrin recept | Darkova Web Kuharica

Za vrijeme pečenja, vi paralelno možete napraviti preliv. Za to vam treba jedna kašika soli, dvije kašike brašna i jako malo praška za pecivo. U to onda dodajte vodu tek toliko da vam smjesa bude nešto gušća od one za palačinke.

Izvadite slane štapiće iz rerne, nanesite na njih bijeli preliv i vratite ih, potom, u rerun na dodatnih 5 minuta. Kada prođe tih 5 minuta izvadite pečene slance iz rerne. Možete ih poslužiti uz jogurt, sir, šunku, kajmak ili ih jeste na suho.

Jednom kada probate ovaj magični recept više nećete nikada moći da zamislite ručak bez slanaca, a kupovina u pekari vam više nikada neće pasti na pamet. Ovi slanci su 100 puta bolji od onih pekarskih, a naročito ih vole djeca, te će im sigurno biti puno draže jesti ih za stolom nego kupljenje u pekari.

Jednostavni i ukusni /Domaći slanci su hit na društvenim mrežama ...

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.