Svako je jednom imao priliku da se bori sa upornim kašljem, što je krajnje neprijatno, a uz to nas sprečava da obavljamo najosnovnije zadatke.

U takvim situacijama tražimo bilo kakvo rešenje, bilo šta šta nam može pomoći da se oslobodimo tog kašlja. Do sada smo uglavnom koristili neke kupovne sirupe i lijekove za koje smo mislili da će nam pomoći da se izborimo protiv kašlja, međutim, oni nemaju neki poseban efekat i samo ublažavaju probleme na neki period.

Umjesto da upotrebljavate sve ove, najčešće skupe, lijekove, bilo bi mnogo bolje da pripremite sami sebi neke prirodne lijekove, sa kojima ćete moći da radite ili da pomognete svom tijelu da iskašlja sve što mu smeta.

Međutim, medni oblozi su se pokazali odličnima i pomažu kod kašlja, naročito kod djece. Sada ćemo vam u nastavku pokazati i recept kako ih pripremiti.

Sve što vam treba je obični domaći med, maslinovo ulje i brašno. Prvo što treba da uradite je da pomješate malu količinu brašna i maslinovog ulja i dobro to sve da izmješate, a zatim morate da dodate postepeno med. Dobro izmješajte dobivenu smjesu da dobijete jednolični mix, a zatim to stavite na ubrus.

Stavite gazu preko nje. Takvu gazu je potrebno staviti na leđa ili na grudi, pa je pričvrstiti ljepljivom trakom tako da se ne može micati i da može stalno djelovati. Ako ovo date svojoj maloj djeci, proći će ih kašalj tri sata pre spavanja. Nikada se nisu pojavile neke neželjene reakcije, tako da bi svako trebalo da koristi ovaj odličan preparat.

Preporučujemo