Vrijeme je krize. Pandemija virusa je osvojila cijeli svijet i svi žive u strahu i panici. Mnogo je zaraženih, mnogo i preminulih, naročito starijih i bolesnih osoba.

U centru svega toga nepopularni trend je masovna kupovina namirnica koje realno nisu nikome potrebne u tako velikim količinama. Mnogi se žale jer zbog pojedinaca koji kupuju basnoslovne količine brašna, toalet papira, ulja, šećera i ostalog nemaju šta sami da kupe.

Jedna ispovijest objavljena jučer zgrozila je cijelu javnost i dodatno podebljala aroganciju i sebičnost koja je u ovim sedmicama isplivala na vidjelo kod mnogih.

“Poslala sam muža da kupi brašno, ulje, šećer, sokove i sve što nam treba kako ne bi morali svaki dan izlaziti u prodavnicu. Kroz pola sata vraća se on i govori kako se umorio dok je donio sve to kući. Kada sam vidjela da je kupio samo 20 kila brašna i svega 5 litara ulja mogla sam ga na mjestu razbiti. Izvadio je 4 sokića iz kese, i samo 10 kila šećera. Izrezala sam ga očima. Đubre štedljivo. Zna on da to meni nije dosta. Maršnula sam ga iz kuće i rekla mu da mi se ne vraća bez 50 kila brašna, ne zanima me. Nek se potuče ako treba, ja bi za jednu vreću bez kajanja namlatila i staro i mlado. Za koga sam se ja udala ovakva mlada i lijepa. Toliki me htjeli, ja se za debila udam. Gdje mi je pamet bila?” stoji u ispovijesti.

Mnogi su je osudili zbog ove izjave, a mnogi su komentarisali i završetak napisavši kako ima jednostavno previsoko mišljenje o sebi kada su u pitanju njena ljepota i njene godine.

Preporučujemo