Zanimljivosti

Doktori ZANIJEMILI: Ženi krenule rasti dlake u ustima: Brzo provjerite imate li OVO?

Opet ćemo malo o zdravlju i onom vječitom problemu koji pretežno imaju žene – a to je dlakavost. Naime, godinama, decenijama, stoljećima žene pokušavaju očajnički da nađu način kako da trajno ukinu rast dlaka, ali to jednostavno nije moguće.

I'm so hairy my nickname is Bigfoot and I had to start shaving ...

Ona osoba koja prva otkrije način za trajnu depilaciju će vrlo vjerovatno jako brzo postati milijarder. Ali, mi vam danas donosimo jednu zanimljivost, nešto što još nikada prije u medicini nije zabilježeno, i istovremeno zvuči krajnje jezivo.

Kako znamo, dlake se mogu pojaviti bukvalno svuda, na raznim neobičnim mjestima. To ovisi sve od hormona i testosterona, te od načina na koji one rast. Postoje muškarci, dječaci sa 15 godina koji imaju jako čvrstu i gustu bradu, a imamo one koji u 50. godini života jedva imaju po jednu ili dvije dlačice.

Mi vam danas donosimo priču o ženi kojoj su otkrivene dlake koje joj izrastaju iz – usta.

Do dobro ste sve pročitali, dioptrija vas ne vara. Žena o kojoj govorimo je još sa 19 godina uočila kako joj dlake izbijaju iz gornje desni, dakle između zuba. Nahodala je se po doktorima i izganjala sve moguće nalaze, da bi se utvrdilo na kraju da boluje od policističnih jajnika. Naime, ima pojačan rad testosterona, pa od tada pije jake tablete. Međutim, 6 mjeseci nakon otkrića, došla je na kontrolu te joj je ustanovljen rast dlaka na desnima, ustima i vratu. Očajna je i ne zna šta da radi, a doktori u nju gledaju totalno izbezumljeno.