Zanimljivosti

Doktori ZANIJEMILI: Ženi krenule rasti dlake u ustima: Brzo provjerite imate li OVO?

Ponovo ćemo malo pričati o zdravlju i onom vječnom problemu koji uglavnom imaju žene – a to je dlakavost.

Naime, žene godinama, desetljećima, stoljećima očajnički pokušavaju pronaći način da trajno zaustave rast kose, ali to prosto nije moguće.

Osoba koja prva bude otkrila put do trajnog uklanjanja dlaka najvjerovatnije će vrlo brzo postati milijarder. Ali danas za vas imamo jednu interesantnu priču, nešto što nikada do sada nije zabilježeno u medicini, a istovremeno zvuči krajnje zastrašujuće.

Kao što znamo, dlaka se može pojaviti doslovno svugdje, na raznim neobičnim mjestima. Sve zavisi o hormonima i testosteronu, te o načinu njihovog rasta. Postoje muškarci, 15-godišnji dječaci, koji imaju vrlo čvrstu i gustu bradu, a mi imamo one koji u dobi od 50 godina jedva imaju po jednu ili dvije dlake.

Danas vam prezentiramo priču o ženi kojoj su nikle dlake u ustima.

Istina je, dobro ste pročitali, dioptrija vas ne vara. Žena o kojoj pričamo danas primijetila je u 19. godini da joj dlačica izlazi iz gornjih desni, između zuba. Otišla je tadad liječnicima i uradila sve moguće nalaze, kako bi na kraju utvrdila da pati od policističnih jajnika. Naime, ona ima pojačan rad testosterona, pa od tada pije veoma jake tablete. Ali, 6 mjeseci poslije tog otkrića, ona je otišla na kontrolu i utvrđeno joj je rast dlačica na desnima, ustima i vratu. Očajna je i ne zna šta učiniti, a liječnici je gledaju potpuno izbezumljeno.