Ispunjavanje dnevnih fizioloških potreba  je izuzetno bitno za vaše tijelo, i bez toga stvarno nema nikakvog života, i nije u redu ako ne odete bar jednom dnevno da obavite veliku nuždu.

Preskakanje i trpljenje toga može biti jako štetno, po vaš organizam. Zbog toga smo za danas pripremili jednu jako lijepu priču za vas. Kad primijetite neke bitnije promjene, odsutnost svakodnevne stolice dnevno, odmah reagujte i nikako ne zanemarujte impulse na koje vaše tijelo upozorava, te otiđite odmah vašem liječniku. Obavljanje velike nužde definitivno je najbolje kad se obavi rano ujutro tokom dana, dakle čim ustanete. Zašto je to tako, pitate se?

Razlog je veoma jednostavan.

Utroba vam tada najbolje djeluje, i to je po definiciji baš tko. Također se tada oslobađate nećistoća iz organizma od prethodnog dana. Naš probavni sistem ujutro najbolje razgrađuje hranu koju jedemo tokom noći. Svi liječnici se slažu da je jutarnja stolica najbolja opcija za vas. Ako se taj nagon naglo smanji, onda definitivno imate probavnih problema i hitno biste trebali promijeniti svoju svakodnevnu prehranu, te početi da unosite mnogo više namirnica bogatih vlaknima, orašastih plodova bogatih zdravim mastima, dosta hrane što se kaže na kašiku, piti dosta vode tokom dana, a ako to ne uspijete, posjetite onda nutricionistu ili svoga doktora.

Za namirnice koje su bogate vlaknima dovoljno je unijeti do 30 grama svaki dan. Namirnice koje sadrže visok postotak zdravih vlakana su: grašak, avokado, maline, grah i artičoke.

Prema tome, obratite dobro pažnju na ovo što smo vam rekli i djelujte na vrijeme ako primjetite neke nagle promjene u vašem zdravlju.

Preporučujemo