Za danas imamo jednu jako čudnu priču, koja nam dolazi iz Južne Amerike.

U tijelu male Icamare odrasla je njezina sestra blizanka i prisutni liječnik vidio ju je tokom ultrazvuka dok je djevojčica još bila u majčinom želucu Monique Vega (33). U posljednje vrijeme slični slučajevi su se dogodili u Indiji, Indoneziji i Singapuru. Ali ono što je bilo posebno je to da je ‘fetus-in-feta’ identificiran još tokom trudnoće, prije nego što se dijete rodilo, rekao je dr. Sc. Sc. Miguel Para-Savedra.

Akušer koji je pregledao Monique s gore spomenutim Dr. Miguel Para-Savedra, mislio je da nerođeno dijete ima neku vrstu ciste, ali pokazalo se da nije u pravu. Bilo je to sićušno, napola razvijeno tijelo bez srca i mozga u djetetovom trbuhu, što se događa vrlo rijetko, otprilike u jednom od pola milijuna rođenja.

Monique je prvi put došla kod Dr. Para-Savedra na pregled u 35. sedmici trudnoće. Odmah ju je pregledao doplerom i učinjeno je i 3D / 4D ultrazvučno snimanje.

Ono što je doktor tada vidio, šokiralo ga je. Vidio je u djetetu nekakav sumnjivi prostor koji je bio potpuno ispunjen tekućinom i u kojoj se nalazilo jedno minijaturno dijete. Primila je odvojenu krv iz pupkovine, a pupčana vrpca je završila na crijevima većeg blizanca, tj. Icamare.

Dvije sedmice kasnije, ovaj liječnik odlučio je poroditi Monique nakon carskog reza, 22. februara. Njeno je dijete tada težilo nešto više od tri kilograma, a blizanac je rastao unutar nje i postojala je ogromna opasnost da će joj pokvariti unutarnje organe i tako ih oštetiti.

Ostatak čitajte OVDJE

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..