Zanimljivosti

Dok neke muči nesanica, ona spava DANIMA! “Idealna” domaćica, uspjela prespavati i svoj porođaj

Dok je porođaj za neke žene jako stresan i veoma bolan, postoje isto tako i žene koje imaju nešto drugačija iskustva.

Judy Robson je recimo jedna od onih koja kaže kako se ona uopšte ne sjeća svog porođaja, jer je – prespavala cijelu noć. Inače, ova žena koja dolazi iz Birminghama je zaista posebna jer joj se zna desiti da zna odspavati i po 11 dana.

“Zna se dogoditi da jednostavno zatvorim oči i kada se probudim čujem da je prošlo 20 dana.” kaže Judy.

To joj se prvi put dogodilo kada je imala 12 godina, a tada je uspjela da odspava 4 puna dana. Otišla je, jednom prilikom, da prenoći kod drugarica, zaspala je ali se probudila u svom krevetu 8 dana kasnije.

“Kada sam se probudila, djelovalo je kao da još uvijek sanjam. Nisam mogla da raspoznam okolinu, na sekundu sam se pogubila, ali sam onda shvatila da nisam kod prijateljice u sobi, već u svojoj sobi.” kazala je ona i dodala kako nikome ne bi poželjela ovako nešto. Naglašava da je sretna što ima muža koji joj je velika podrška u životu i na kojeg se može oslonuti da se brine o djeci kada ona spava.

Zbog ovog rijetkog poremećaja koji ima, ona se uopšte ne sjeća nekih porodičnih susreta koje je imala, uspjela je prespavati sestrin 18. rođendan, a eto i svoj vlastiti porođaj. Naime, dan prije rođenja njenog prvog sina Harleya, Judy je zaspala i bukvalno nije osjetila ni trudove, ni bolove ni rođenje svog sina.

“Mislim da je to nešto najgore što se moglo dogoditi, meni kao jednoj majci. Neću nikada sebi oprostiti. Jedino što sam zahvalna je što smo i ja i moj sin preživjeli to sve.”