Jednom davno jedna je osoba napisala da grad Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine i kulturni centar ove države, lagalo gubi status grada, ali ne zbog svog fizičkog, već zbog duhovnog urušavanja.

A potvrda te trdnje je upravo video koji je sinoć dospio na portal “Dnevnog Avaza”.

Ono što je do ne tako davno bilo prosto nezamislivo i nepojmljivo za pokušati i izvesti, jedan dotični “građanin” uspio je da uradi. On je, naime, našao za shodno da urinira po simbolu grada Sarajeva, po “Vječnoj vatri”.

Ne zna se šta je u ovom slučaju gore, njegov primitivni i degutantni akt, ili pak činjenica da je uspio ugasiti vatru koju niko još od proteklog rata i opsade grada nije uspio ugasiti.

U nastavku možete i sami da vidite kako je to izgledalo:

Vječna vatra je, inače, spomenik koji je postavljen i posveđen vojnim i civilnim žrtvama koje su izgubile svoj život u toku ili nedugo nakon završetka Drugog Svjetskog rata u Sarajevu. Spomenik je bio postavljen dana 06. aprila 1946. godine i to tačno na prvu godišnjicu oslobođenja grada Sarajeva od okupacije njemačkih vojnih snaga.

Spomenik se, za one koji to možda slučajno ne znaju, nalazi tačno u samom centru grada Sarajeva između dvije velike i najpoznatije ulice – Ferhadije i ulice Maršala Tita.

Također, zbog nedostatka potrebnog plina, plamen na spomeniku bio je ugašen tokom opsade grada Sarajeva u toku proteklog rata devedesetih godina prošlog stoljeća.

Mi mislimo da je ovaj akt zaista skandalozan i zaista sramotan. Šta mislite vi? Pišite nam svoje komentare ispod.

Izvor: Dnevni Avaz

Preporučujemo