Nermin Kožo iz Sarajeva je mladić koji se u invalidskim kolicima nalazi još od svoje tri godine.

Kožu je tada, kada je imao samo tri godine, 1989. udario automobil dok se on igrao ispred svoje kuće.

Udario ga je alkoholičar koji se u takvom stanju ne bi trebao ni nalaziti u sred bijela dana na ulici za volanom.

Lošu ili bolje reći očajnu situaciju kada je u pitanju život osoba sa invalidnostima u glavnom gradu BiH pokazuje upravo njegov videozapis koji je snimio i postavio na YouTube, koji je rasplakao i istovremeno razljutio svakog iole razumnog čovjeka.

„Često razgovarate o papučarima koje zovemo parking papcima. Da budem iskren, imam takvog svakog dana! Ne bih to nazvao parking papkom, ali neko ko ne obraća pažnju na činjenicu da imam invalidsku naljepnicu na svom automobilu, pa mi se toliko približi sa svojim autom da čak ne mogu ući u svoj automobil kad želim negdje krenuti… Ovaj video je upravo na tu temu. Primjer kako neko u invalidskim kolicima ima problema čak i s ulaskom u svoj vlastiti automobil zbog, recimo, neopreznih drugih vozača.”, napisao je Kožo.

Pogledajte video.

Nažalost ovo nije ni prvi ni posljednji ovakav ili sličan slučaj. Skoro svakodnevno vidimo ili čujemo, pročitamo, da je nekog čovjeka u invalidskim kolicima uzela na zub grupa mladića koja ga je onda ometala u prolasku ili, što je bio nedavno slučaj, pokvarili kočnice na invalidskim kolicima jednoj starijoj gospođi koja je za dlaku izbjegla da je udari auto na ulici jer su je neki građani uspijeli zaustavit i spasiti joj život.

Svo to vrijeme grupica mladića je to snimala i smijala se.

Izvor: Crna-hronika.info

Preporučujemo