Novo

DODIK HITNO IZOLOVAN! Bore mu se za život, TUGA U SRPSKOJ!

Kada pomislimo na našu političku scenu onda je to svakako niz glavnih aktera koji imaju svoje obožavatelje ali i snažne kritičare.

Bilo kako bilo oni su svaki dan sa nama u svim dnevnim novostima,u printanim i digitalnim medijima. A političari kao političari svojim izjavama, svojim postupcima izazivaju različite reakcije kako kod običnih građana tako i kod drugih političara,druge stranke ili opozicije. Na području Bosne i Hercegovine ima jako puno političkih aktera jer je takav sistem vlasti i uređenja, a ne može se reći da je ijedan omiljen kod svih stanovnika. Jedan od njih, koji je jedan od najpoznatijih po spektakularnim izjavama i postupcima je svakako Milorad Dodik, trenutno na funkciji predsjedavajućeg predsjedništva Bosne I Hercegovine.

Na političkoj sceni se pojavio prije 25 godina i od tada pa do sada je zadržao taj svoj stav i status-jednostavno poseban način ponašanja i razmišljanja.

Imao je u tom period jako puno verbalnih konflikata sa svim političarima u Bosni i Hercegovini ali i sa Međunarodnom zajednicom i Visokim predstavnikom. Čak je dospio i na listu osoba kojima je bio zabranjen ulaz u Sjedinjene Američke Države. Ali ga to nije nimalo uzdrmalo niti poremetilo njegov put.

Veliku podršku ima od predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića,za svaki svoj postupak dobit će od Vučića opravdanje a sa druge strane, niti jedan događaj u Srbiji ne može proći a da Milorad Dodik ne bude prisutan ,negdje u Vučićevoj blizini.

Obični ljudi često kažu da ga ništa i niko ne može ućutkati a očigledno da ima nešto što će to postići i udaljiti ga bar na kratko sa političke scene.

Milorad Dodik je očigledno pozitivan na covid 19, nakon što je bio u kontaktu sa jednom zaraženom osobom, po preporuci ljekara bit će u izolaciji narednih 15 dana .