Mnogima je jasno da Milorad Dodik nije uvijek favorit gdje god se pojavi posebno u Bosni. To je jednostavno – on konstantno negira postojanje Bosne kao države. 

Također se nekoliko puta svađao sa zvijezdom Jelenom Karleušom, koja politiku koju on provodi smatra nepravednom.

Više puta su jedni drugima slali poruke uvredljivog sadržaja, a ovaj put je u nju uletio još jedan glumac. Naime, glumac Sergej Trifunović ne prestaje da teroriše narod sa svojim izjavama. Ovaj put na meti je predsjednik Republike Srpske i Bosne i Hercegovine diktator Milorad Dodik. Trifunović se osvrnuo na trenutna dešavanja u Banjoj Luci koja vežu Davora Dragičevića i vrijeđanje Dodika.

“Banja Luka, 1935. Dolazi, ustaša. Otpad smrdljiv narkoman. I ustaša ”, napisao je Trifunović na Twitteru. Na svom je profilu objavio i video kako bi opravdao svoj komentar. Pogledajte o čemu se radi.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović podržao je Jelenu Anasonović, jednu od inicijatora prosvjeda “1 na 5 milion”, koji je optužio SzS Dragana Đilasa da je preuzeo građansku demonstraciju.

“Pa, djevojčice moja, kao što sam vas jednom kritizirao i iznutra i javno, sada dopustite da vas javno pohvalim. Zbog iskrenosti i hrabrosti” – napisao je Trifunović na Twitteru. Dodao je da “u Anasonovićevoj izjavi nema ništa promišljeno i kalkulirajuće”.

Jelena Anasonović ranije je ispričala da su sudionici prosvjeda bili pod velikim pritiskom vlasti, ali i oporbe. Kazala je da su već nakon tri sedmice predstavnici SŽS, među kojima je bila i voditeljica Tatjana Vojtehovski, počeli da se nameću i preuzimaju glavnu riječ u organizaciji prosvjeda. Đilasovim ljudima je pripisala i odluku da se blokira Rektorat, ali i krivnju što Dušku Vujoševiću i Mirjani Karanović nije dozvoljeno da govore na prosvjedu iako su najavljeni.

Preporučujemo
Loading..