“Ja sam Nadia Akerman imam 45 godina i inače sam porijeklom iz Australije, ali sada živim u Bruklinu, u Njujorku, sa svojim momkom. Ja sam kantautor, ilustrator i imam i svoju firmicu preko koje prodajem svoje čudne ilustracije stihova, životinja, i mnogih drugih stvari.

Ja sam neko ko voli život. Ne pijem, ne pušim, ne konzumiram meso. Pet puta sedmično vježbam. Obožavam planinarenje, čak sam bila i na Himalajima, ali mi ipak to sve nije pomoglo u borbi protiv koronavirusa, mada sam mislila da hoće.

10. mart: Dobrotvorna večera na kojoj sam se najvjerovatnije zarazila

Bila sam pozvana od strane Australijskog konzulata na jednu dobrotvornu večeru na kojoj je prisustvovalo negdje oko 100 ljudi, a danas sam svjesna da je ta večera bila nešto najgore što mi se moglo desiti, obzirom na trenutak održavanja. Bili smo smješteni u jednom malenom restoranu, gdje smo pili koktele u krcatom prostoru, a potom se prebacili na večeru, gdje se sve posluživalo na jednom zajedničkom tanjiru koji je kružio od gosta do gosta. Čak sam se i premišljala da li uopšte da se pojavim, ali sam zaključila da vjerovatno pretjerujem jer se tada niko još nije pretjerano bavio virusom. Otišla sam i zeznula se.

12.mart : Počela sam da osjećam simptome COVID-19

U četvrtak rano ujutro me je odjednom spopao čudan napad kašlja. Onaj osjećaj kada kašljete toliko jako da imate osjećaj da ćete povratiti. Suh i jako težak kašalj, trajao je sigurno nekih 10 minuta, a meni su suze krenule na oči. Najprije sam mislila da je to samo alergija, ali…

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo