Iza žičane ograde cijelo je vrijeme se odvijali mali život, tačnije borba za opstanak. Djeca s druge strane imaju doživotne traume!

U blizini australijskog ribnjaka prije mnogo godina, iza jedne ograde, bilo je nekoliko dječaka i djevojčica koji su posvojili djecu, ali njihova ih je “majka” uvjeravala da je ona “drugi” Isus. Vjerovali su u to i lagali su ih cijeli život, odgajali ih. Bilo je i nekih teti koje su mučile djecu.

Dan im je počinjao u pet sati. Tada bi tete probudile djecu, zatim su radile jogu, pa su išle u školu, pa opet joga, domaća zadaća i spavanje. Potpuno su im preplavili um. Svoju su djecu držali pod vodom, a izvjesna majka ih je redovno gađala cipelama.

Jedan dječak, Ben, napokon je shvatio šta im radi. Iako je znao da će biti loše kažnjen i neprestano je provjeravao djecu zbog svega što su otkrili – odlučio se nekako izvući jer nije imao šta izgubiti. Shvatio je da se treba osloboditi. A sve što je kasnije osjećao bila je sloboda.

Kasnije je policija došla u ovaj dom ili u kult. Sva ta djeca imala su trajne posljedice. Ben se povukao na vrijeme i danas ima porodica i posao, ali te prizore nikada neće zaboraviti. Bilo je bolno gledati ih kako nekoga muče.

I samo kako je bilo to dijete. Ovo su traume koje čak i danas osjećaju, iako su svi već odrasli ljudi.

Bili su u određenom Kultu, gdje su ih uvjerili u sve i svašta.

Izvor: Dobar Dan

Preporučujemo