Za početak srednjih godina u ženinom ili muškom životu može se reći da je kritična tačka u životu.

Kako kaže Ken Fox, inače profesor vježbi i zdravstvenih znanosti, to je oko 40. godine kada se mišićna masa počinje smanjivati i tada se nakupljaju masnoće. Nešto poput ovoga može dovesti do pretilosti, dijabetesa, čak i visokog krvnog tlaka i problema sa srcem.

Danas smo za vas pripremili neke vrste vježbi koje svakodnevno možete raditi kako biste smanjili te rizike.

Ne dopustite da se metabolizam uspori. Kardio visokog intenziteta pojačava naš metabolizam, što zahtijeva malo više motivacije kad dostignemo određenu dob.

Da biste spriječili da se metabolizam uspori, jednom ili dvaput sedmično trebali biste ponavljati vježbu sa gornje slike. Morate započeti s tri ponavljanja, a svaki ćete puta dodavati jedno ponavljanje, sve dok nemate previše akcenta na dotičnu vježbu.

Morate čvrsto držati leđa – sve žene žele imati lijep oblik leđa, ali i one koje su ga imale bez puno treninga, tada je sigurno da će taj gubitak početi gubiti nakon 40. godine zbog smanjenja mišićne mase.

Ako pravilno radite čučnjeve, što znači da su vam leđa ravna, a koljena malo iznad vaših stopala, to će poboljšati fleksibilnost na cijelom tijelu i spriječiti ozljede.

Borba i sprečavanje bolova u leđima – ovu vježbu trebate raditi samo 90 sekundi tri puta sedmično. Na ovaj ćete način savršeno tonirati sve jezgre mišića tijela i ojačati trbušne i prsni mišiće, kao i one vrlo važne, a to su mišići koji okružuju kralježnicu.

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..