Svijet je iznova ostao zgrožen vijestima koje se objavljuju, pretežno u crnoj hronici. Danas vam donosimo jednu zaista morbidnu, ali prvenstveno tužnu vijest koja nam dolazi iz Kalifornije.

Naime, jedan maleni dječak po imenu Entoni (Anthony) Avalos je nedavno preminuo zaista na stravičan način, u teškim mukama i bolovima. Desetogodišnjak je bio pronađen dan prije sa ozbiljnim povredama glave i mnogobrojnim opekotinama po cijelom tijelu, a policija vjeruje da je motiv za sve to – homofobija.

Jer, kako se saznalo, nekoliko sedmica prije nego što je njegovo tijelo bilo pronađeni, maleni Entoni priznao je roditeljima da je gej, odnosno, prema tvrdnji socijalnih radnika, priznao je svojoj majci i ocu da voli dječake a ne djevojčice.

Dječačić je nakon toga bio žrtva teškog zlostavljanja, koje je trajalo sedmicama, a čak je bio jednom prilikom i oduzet od roditelja sa kojima je živio, da bi oni izmanipulisali da im se on vrati, nakon što mu se zdravlje malo popravilo, samo da bi opet roditelji nastavili tamo gdje su stali.

Siroti Entoni je prošle sedmice primljen u bolnicu nakon što je njegova majka, Heder (Heather) Baron, pozvala 911 te je prijavila kako joj se sin “sam povrijedio kada je pao niz stepenice”, objašnjava policija iz Los Anđelesa.

Dječak tada više nije disao, a iako su ljekari pokušali sve što je u njihovoj moći, nisu mogli da ga spase, te je male Entoni izgubio život par sati nakon toga.

Na obdukciji koja je obavljena nedugo zatim pronađeno je mnogo povreda, hematoma, slomljenih kostiju, rebara, krvnih podliva, oči su mu skoro bile ispale jer su nervi koji su ih držali skoro potpuno pukli (neki su čak bili i isječeni nekim oštrim predmetom najvjerovatnije nožem), nokti su mu nasilno bili iščupani, a imao je teške povrede i u intimnim područjima.

Mali Entoni je bio i jako mršav, pa se moglo vidjeti da mu kosti izlaze iz kože koja je bila na dijelovima tijela potpuno poderana i nasilno zašivana ponovo. Evidentno je da je dječak bio izgladnjivan sedmicama, što je još više zaprepastilo, kako policajce i liječnike, tako i javnost.

S obzirom da se, s pravom, sumnja da su roditelji krivi za sve ovo, majka i otac su privedeni u policijsku stanicu i bit će držani za početak 48 sati, pa će se onda razmisliti o zatvorskoj kazni.

Otac je, inače, visokorangirani član jedne ozloglašene lokalne ulične bande.

Izvor: NBCnews

Preporučujemo
Loading..