Putem društvenih mreža sada možemo da naiđemo na niz priča, ljudskih sudbina koje opisuju zaista bizarne i vrlo čudne načine smrti koji na svaki mogući način upozoravaju ljude da budu oprezni u nekim situacijama i da znaju kako prepoznati neke simptome upozorenja da nešto nije bilo u redu.

Ponekad se neke smrti jednostavno ne mogu opisati, kao što je vijest od prije nekoliko mjeseci da je jedna kompletna porodica preminula jer su jeli krompir koji je na njih loše uticao i koji je bio zaražen.

Tako je i ova sirota majka ostala bez sina, a da nije ništa sugerisalo da će se dogoditi nešto tako tragično. Cassandra Jackson je žena čiji je desetogodišnji sin Johnni iznenada preminuo, i to pod vrlo čudnim okolnostima.

Vratio se sa bazena tog dana i rekao majci da je jako umoran, pa je otišao rano u krevet i rekao joj da želi spavati. Ova majka isprva nije ništa u tome loše posumnjala, ali joj je bilo malo žao sina i njegovog umora, pa je nakon nekog vremena otišla da ga posjeti, da vidi kako se on osjeća, a kad je ušla u njegovu sobu bila je šokirana jer je njen sin više nije bio živ.

Hitno je pozvala hitnu pomoć, ali bilo je već kasno za to jer je bilo prekasno za dječaka, a daljom obdukcijom je bilo utvrđeno da je mali dječačić doživio tzv. sekundarno utapanje, što se može dogoditi nakon gutanja vode u bazenu ili na rijeci, u moru, a nešto slično se može dogoditi 72 sata nakon što ste bili u vodi.

Gutanje velike količine vode u bazenu može da izazove iritaciju i oticanje u plućima, uzrokujući tako oticanje koje smanjuje dovod oksiđena u krv. Treba znati i prepoznati te simptome, jer takve stvari, kao što je to slučaj u ovom slučaju, mogu dovesti do smrti, a treba biti posebno oprezan prilikom kupanja male bebe.

Preporučujemo