Problem pedofilije je postao sve veći u cijelom svijetu, i ne nazire se još uvijek pravo rješenje ovog gnjusnog trenda na globalnom nivou.

Policija Novog Južnog Velsa uhitila je jučer tri tinejdžera (17) godina, i to pod optužbom da su oni brutalno pretukli 56-godišnjeg Petera Kileya. Tijelo ovog muškarca bilo je pronađeno 2. februara u grmlju u parku u australijskom gradu Bruleyu. Imao je brojne hematome i  slomljene kosti glave i lica, o ostatku tijela da ne govorimo, a policija je jučer uhitila tri tinejdžera za koje se sumnja da su počinili ovaj zločin, javlja The New Daily.

Kako se navodi u lokalnim medijima, smatra se da su dječaci navodno putem jedne poznate aplikacije za dopisivanje pedofila uspostavili kontakt sa preminulim i zakazali viđanje sa njim. Odglumili su starijeg čovjeka koji navodno kod sebe ima osjetljiv materijal koji želi da podjeli sa kolegom. U međuvremenu je policija zaplijenila mobitele i laptope trojice dječaka u namjeri da otkrije da li je stvarno bilo te komunikacije i u kojem smjeru je išla.

Vjeruje se da su ga ova trojica mladića namjerno namamila u park jer su znali da ga zanimaju mlađi dječaci, te su u svojoj diverziji otkrili da kod sebe navodno imaju sporne snimke sa maloljetnim dječacima osjetljivog uzrasta, čime su ga očito zainteresovali. Namamili su ga u park i brutalno pretukli na smrt.

Istraga će još da utvrdi da li je pedofilija stvarno jedini razlog, ili su dječaci homofobi. Naravno, isto tako još nije poznato da li je ovo bio zločin iz ličnog interesa (osveta). Porodica preminulog čovjeka je još uvijek u totalnom šoku. Inače, ova trojica mladića nisu poznata od ranije policiji niti imaju dosije.

Pedofilija je ozbiljan problem i na našim prostorima, stoga vas pitamo za vaše mišljenje o ovome? Da li postoji dovoljno visoka kazna, da ne uključuje smrt, koja bi mogla da izrekne ovim individuama? Pišite nam u komentarima.

Preporučujemo