“Nisam htjela izazvati neki problem, već sam samo htjela da se preselim sa trotoara. Ali, eto, desilo se. Policija me je nakon toga progonila, maltretirala me je i sve to je moje bolesno dijete moralo da gleda. Udarila sam je, nisam mogla to više da podnesem.”, govorila je prodavačica Beogradske ulične prodaje, odmah nakon izlaska iz pritvora.

“Od toga što prodam taj dan na pijaci ja hranim devet usta, podržavam čitavu porodicu. Ta policajka mi je prijetila i vukla me je kao da sam ja najveći zločinac u državi, kao da sam ubila, nedaj Bože, nekoga. Udarala me, prijetila mi i odvukla me pred mojim rođenim sinom. A kada je pošla prići i njemu, eh onda mi je zacrnilo pred očima i mlatnula sam je.”

Ovim riječima je, za jedan Beogradski portal, započela svoju priču Sadija Durmisi (37) koja se našla u središtu medijske pažnje prije par dana nakon što je žestoko nokautirala A.M., policajku u blizini pijace u Vidikovcu nakon jedne nešto žustrije rasprave i zgrabila je torbu u kojem se nalazila roba.

Sanitarna inspektorka i policajka A. M. završila je tada u bolnici, a prodavačica je bila odmah uhićena nakon incidenta zbog napada na službenu osobu na radnom zadatku.

“Nije mi bila namjera da izazovem problem. ALi eto, desilo se šta se desilo. I ne kajem se. Ta žena mi je prijetila, udarala me, vukla me, sve to je morao moj sin da gleda. Onda je pokušala da priđe mom sinu i tada mi je mrak pao na oči i mlatnula sam je. Kada je pala, ja sam pobjegla u ćošak i od silnog stresa sam izgubila svijest. Sljedeće čega sam se sjećala su bili još neki policajci i lisice na mojim rukama.”

Preporučujemo