Današnji članak bit će posvećen zdravlju i higijeni ljudskog organizma. Kada se često javljaju infekcije mokraćnog ili genitalnog trakta, a vi imate problema s hemoroidima, vrijeme je da obratite posebnu pozornost na higijenu u svom intimnom području.

Mnogi to brzo zaborave, osobito u ljetnim danima. Istraživanja su nedavno pokazala da su glavni uzroci svih tih bolesti zapravo zloupotreba toaletnog papira, ali naravno i higijena.

Malo ljudi razmišlja o tome kako treba održavati higijenu u intimnim područjima, oni se jednostavno ne uče o tim stvarima, a većina ih sve radi automatski, jer su navikli i ne razmišljaju o nečemu posebnom, jer misle da je to normalno. Loše navike u toaletu mogu nas koštati zdravlja, a život nas jako pogoršava i zbog toga je važno obratiti pozornost na neke od ovih stvari:

Dugo sjedite na wc šolji

Kada predugo sjedite na wc šolji, potičete razvoj hemoroida, a to treba riješiti što je prije moguće. Kada imate problema s velikim hitnim slučajevima, onda ne trebate predugo sjediti, niti se naprezati, pustiti da se stvari rade polako. U ovom slučaju, morate malo da prohodate i prošetate, jer ćete učiniti da vaš probavni trakt tada radi.

Previš se često brišete

Toaletni papir može iritirati kožu i sluznicu perianalnog dijela, a to će biti vrlo loše, što će često dovesti do svrbeža i upale tog dijela tijela. Dovoljno je samo dvaput obrisati, a sve to može za vas stvoriti vrlo velike probleme. Uvijek morate uzeti toaletni papir bez dodatnih mirisa, ali i boja jer će samo manje iritirati vašu kožu.

Čak i prije nekoliko stoljeća, Francuzi su izmislili bideje, znate li zašto? Tako da se osoba može dobro oprati nakon velike hitne situacije, što je vrlo higijenski.

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..