Ni u jednom tekstu nećete osjetiti više mržnje prema jednoj grupi ljudi nego u tekstu jedne Dijane koja dolazi iz Pančeva i koja je taj status objavila na twitteru i koja je samo u jednom slučaju odlučila ciljati i diskriminirati sve Bosance, i to bez presedana.

Ovaj je status dobio mnoštvo negativnih komentara, posebno u Bosni i Hercegovini, koji su je uzeli itekako na zub zbog ove jako ružne izjave.

Dijana Brodarić, koja je provela dosta vremena radeći na kruzerima, izjavila je nešto stvarno ružno, diskriminirala pritome sve Bosance te ih stavila u negativan stereotip, o čemu se u vezi s Mujom i Hasom šalila samo na temelju “pranja suđa”. Možete li vjerovati u to? Ok je je ispričati vic, ali ići ovako daleko? To je prešlo svaku moguću mjeru.

“Bosanci su poznati po gostoljubivosti, uvijek će vas dobro dočekati, odakle god dođete, ali postoje i niz drugih negativnih stvari kojima se ne mogu pohvaliti. Jedan od njih je i način pranja suđa nakon obroka, da tako kažem degutantan.”

Jedna Srpkinja, po imenu Djana odlučila je podijeliti svoja iskustva sa svim svojim prijateljima. Rekla je da je jednom prilikom bila na brodu sa sedam Bosanaca, družili se i tamo radili, a bili su vrlo zanimljiva i šaljiva družina. Kaže da je zgrožena njihovim načinom pranja posuđa.

Ona je opisala kako to rade Bosanci. U životu nije vidjela ništa takvo. Kažu da sipaju pun sudoper vode, zatim stave malo deterdženta i posuđe stave u tu vodu, zajedno s kašikama, a zatim to trljaju spužvom, bez ikakvog ispiranja. Priznala je da joj je bila muka od viđenog prizora i pitala se kako se Bosanci još nisu otrovali nekog (ili sami sebe).

Izvor: Novadanas

Preporučujemo
Loading..