Čavana Neuveg, majka šestogodišnje djevojčice, podijelila je upozorenje nakon što je njena kći oboljela od trovanja nakon gutanja opasne biljke iz njihova vrta. Ova situacija ju je potaknula da apelira na roditelje da budu oprezni kako bi zaštitili svoju djecu od štetnih reakcija na različite biljke.Djevojčica je prvo razvila osip na licu, a zatim su se počeli pojavljivati otok i osip koji se nisu povukli. Njeno stanje se pogoršalo, uz poteškoće s disanjem i opću tromost, što je dovelo do odlaska liječniku.

Nakon posjete liječniku, djevojčici je prepisan prednizon kako bi se ublažile posljedice trovanja.

Neuveg je na društvenim mrežama podijelila svoje iskustvo kako bi upozorila druge roditelje na opasnosti koje određene biljke mogu predstavljati. Ona je otkrila da su u njihovom vrtu i okolnim područjima izrasle stotine opasnih biljaka poznatih kao otrovna kukuta. Ova biljka je poznata po tome da je jedna od najsmrtonosnijih u Americi i sadrži otrovne alkaloide u svim svojim dijelovima.Simptomi trovanja ovom biljkom uključuju tremor mišića, osjećaj pečenja u probavnom sustavu, povećanu proizvodnju sline, širenje zjenica, nelagodu u mišićima te slabost mišića ili čak potpunu paralizu.

 

U težim slučajevima može doći do napadaja, gubitka svijesti i komatoznog stanja.

Neuveg je apelirala na roditelje da budu pažljivi i educirani o opasnim biljkama kako bi zaštitili svoju djecu od potencijalnih opasnosti. Trovanje ovom biljkom može se dogoditi konzumacijom bilo kojeg njenog dijela, a kontakt s biljkom može uzrokovati reakciju kože.Važno je napomenuti da ovakvi slučajevi trovanja biljkama nisu rijetki te da je važno biti svjestan potencijalnih opasnosti u okruženju te primijeniti odgovarajuće mjere opreza, posebno kada su djeca u pitanju.