U mnogim ljubavnim romansama, pa ni brakovima nije sve tako bajno kao što nam se možda većini čini, a često su mnoge ljubavne veze završile na način da jedan od dvoje partnera jednostavno ode, nestane, izgubi mu se svaki trag bez ikakvog racionalnog ili logičnog objašnjenja, dok drugi partner se zauvijek ostaje pitati šta se zapravo dogodilo i šta zapravo nije u redu, da li je to njena krivica. Ima, naravno, više onih koji, kada je njihova veza prekinuta, to čine na iskren, krajnje pošten i dostojanstven način.

Situacije u kojima jedan partner jednostavno nestane, nestane dakle zauvijek, bez ikakvog objašnjenja, događaju se češće nego što možete zaista zamisliti, a ako vam se stvarno tako nešto dogodi, sigurno ne biste trebali kriviti tu sebe zbog toga što vaš partner nema dovoljno hrabrosti reći vam u lice da je gotovo između vas ili da ipak želi neku promjenu koju vi niste planirali.

Žena po imenu Karen Marks također je morala preživjeti nešto takvo kad je njezin suprug Adam 2011. godine jednostavno nestao bez apsolutno ikakvog objašnjenja. Karen je prvo tada pomislila da mu se dogodilo nešto jako loše, da je negdje vjerovatno poginuo u nesreći ili nešto slično. Ona je naravno prijavila njegov nestanak, ali nikad nije dobila nikakve provjerene informacije o njegovom nestanku, i tako je prošlo čak 9 godina, a sve to vrijeme razmišljala je neprestano o svom mužu i probala shvatiti šta mu se dogodilo.

Tek nakon 9 čitavih godina sasvim slučajno ga je ugledala na parkiralištu supermarketa u njihovom gradu. Bila je totalno zbunjena, ali mogla je ipak imati hrabrosti prići mu, da bi joj on totalno hladno rekao da je već jako dugo oženjen drugom ženom, s kojom je bio u braku istovremeno kad i s Karen, te da više ne može živjeti pod takvim presingom i da je zbog toga odlučio napustiti Karen i nastaviti život bez nje, odnosno samo sa drugom ženom. Karen se nije izjasnila na to, ali je prijavila sve to policiji, a protiv njega je odmah pokrenut slučaj bigamije.

Preporučujemo