Novo

DETE MI SE GRČILO DOK SU LEKARI I SESTRE PILI RAKIJU! Ispovest majke koja je prošla PAKAO U BOLNICI (FOTO)

Na našim prostorima i nisu baš česti slučajevi da se pacijenti javno požale na tretman kod ljekara ili čak da podnesu prijave kao što je to slučaj na zapadu ali ima pojedinih slučajeva.

Jedan takav je slučaj Maje Racić, majke devojčice koja je liječena prvo u Vršcu a onda u Beogradu.

Naime ,djevojčica je bila slaba,povraćala ,nije jela niti pila pa je pedijatar uputio u Opštu bolnicu u Vršcu, jer pripadaju tamo. U bolnici su rekli da dijete ima upalu pluća a malo nakon toga su ljekari rekli da je dijete dobilo neki virus koji bi trebao uskoro proći. I tu se, prema riječima majke, završilo dijagnosticiranje.

“Moja djevojčica je bila potpuno dehidrirana ,danima nije uzimala hranu niti vodu k sebi a u bolnici u Vršcu joj nisu dali ni infuziju.”

Osim toga,ova majka iznosi i teške optužbe na ponašanje medicinskog osoblja :

“Dok je moje dijete “gorelo” u vatri , ljekari i medicinske sestre su pili rakiju. Oni su nazdravljali poslije vizite i bili su veoma veseli, očito su nešto slavili. Kada su završili, slikala sam mobitelom flašu i čašice na stolu.”

Odmah nakon toga je tražila da je upute sa djetetom na dalje liječenje ali su naravno odbili,pa je ona izašlja iz bolnice i od svog pedijatra dobila uputu najpruje za Pančevo a onda od njih dalje za Beograd.

Završila je na Institutu za majku i dijete, a tamo su odmah djetetu uključili infuziju a nakon toga uradili potrebne pretrage, snimak pluća i dalje pa su konstatovali da nema upalu pluća nego
ima jaku upalu uha koja je nastala od sekreta u nosu. Odmah je uključena terapija i dijete je ubrzo živnulo. Nakon nekog vremena dijete je otpušteno iz bolnice sa adekvatnom terapijom ali se bijesna majka nije smirila nego je podnijela tužbu za neadekvatno liječenje proti bolnice u Vršcu. Naravno, zdravstvena inspekcija je reagovala i počela ispitivati sve te navode naročito jer je bolnica već bila pod istragom zbog smrti jednog djeteta.

Maje Racić, majke ove spašene devojčice, kaže da “neće odustati dok neko ne bude odgovarao za postupak prema njenom djetetu “i sretna je što je preduzela korake da ide dalje jer se boji da bi njeno dijete bilo isto zapušteno kao mali Ognjen.