Novo

Dečak je došao iz ŠKOLE sa IŠARANOM rukom: Kada je OTAC saznao JEZIVU istinu koja se krije iza ovih linija, odmah je otišao u POLICIJU!

Danas ćemo da se bavimo sa jednom veoma osjetljivom temom, koja bi trebalo da zanima sve vas, a riječ je inače o jednoj slici koja na prvi pogled djeluje sasvim bezazleno, ali zapravo ono što je prava istina jeste nešto jako uznemirujuće. Dakle, otac jednog srednjoškolca odlučio je da na društvenim mrežama sa svima podijeli sliku svog sina, a riječ je o njegovoj ruci koja je prekrivena iscrtanim linijama. Na prvi pogled to djeluje kao da je dijete nešto brijao, ali kada je njegov otac saznao o čemu se radi, zaledio se od straha.

Naime, radilo se o tome da je na njegovoj ruci hemijskom olovkom linije koje su iscrtane su predstavljale zapravo koliko je on puta tog dana bio maltretiran u svojoj školi, kako fizički, tako isto i verbalno. Otac je cijeli ovaj slučaj prijavio policiji, a kada je došao ovu fotografiju je podijelio sa svima na Tviteru, a uz fotografiju on je napisao sljedeće:

“Moj sin je u srednjoj školi nešto više od nedelju dana. „Ovde je napravio zapisnik o tome koliko je puta u toku tog dana bio maltretiran, verbalno ili fizički. Ukupno 21 put. Srceparajuće je. Škole treba da se strožije odnose prema nasilnicima, njihove roditelje treba kazniti!” Nakon njegove objave uslijedili su komentari ostalih roditelja koji su također podijelili svoja iskustva, a neki od komentara glasili su: “Isto sam preživela. Ako mogu da vas utešim, reći ću vam vremenom postaje lakše”, dok je jedna učitelj napisao „Ja sam učitelj Met i kada sam radio u školama ne biste verovali koliko se to često dešava.”