Britanska kraljevska obitelj zaista je podložna brojnim strogo reguliranim propisima koji se često čine neobičnima ili teško razumljivima široj javnosti. Ovi protokoli obuhvaćaju različite aspekte ponašanja, od etikete pri stolu do odjeće i komunikacije. Neki od ovih propisa mogu izazvati zagonetnost i čudjenje, ali su važni za očuvanje ugleda i tradicije kraljevske obitelji.Pravilo koje zabranjuje djeci princa Williama i Kate Middleton da večeraju s roditeljima tijekom posebnih prigoda i službenih večera svakako može izgledati neobično.

Ovo pravilo ima svoje temelje u tradiciji i želji da se djeci omogući pravilan razvoj bontona za stolom i komunikacijskih vještina. Iako se može činiti teškim, njegovanje ovakvih navika i očekivanja od djetinjstva može imati dublje svrhe u budućem kraljevskom životu, gdje pravila etikete i komunikacije igraju veliku ulogu.Dadilje igraju značajnu ulogu u brizi za kraljevsku djecu, a kako je naveo Darren McGrady, bivši kraljevski kuhar, dadilje imaju veliki utjecaj čak i na prehranu djece. Njihova uloga u osiguravanju zdrave i uravnotežene prehrane, kao i u oblikovanju ponašanja i navika, ne smije se podcijeniti.

Iako život britanske kraljevske obitelji može izvana izgledati glamurozno i bajkovito, ovi strogi propisi i pravila podsjećaju nas da su članovi kraljevske obitelji i dalje podložni društvenim normama, tradicijama i očekivanjima koja dolaze s njihovim položajem.Ovo pravilo može se činiti pomalo čudnim ili strogo, ali je dio dugogodišnje tradicije britanske kraljevske obitelji i protokola koji se primjenjuju u njihovom svakodnevnom životu. Važno je napomenuti da se britanska kraljevska obitelj pridržava mnogih takvih tradicionalnih pravila i protokola kako bi očuvala svoj ugled i povijesni kontinuitet.