Novo

DECA SU VAM ČESTO BOLEŠLJIVA?! Ovo bi svakog dana trebalo da se nađe na njihovim tanjirićima!

Tema o kojoj ćemo pisati u nastavku posebno će da zanima roditelje, i to one koji imaju problema sa time, da im se djeca svako malo razbole i prehlade, ili imaju malo slabiji imunitet. Sigurno da većina nije obratila pažnju na raznolikost namirnica koje daje svom djetetu, pa upravo zbog toga stručnjaci svima preporučuju da neke od namirnica budu neizostavne na njihovom tanjiru.

Prvi na spisku nalazi se hljeb od crnog brašna. Iako se svi slažu da hljeb goji i da bi ga trebalo izbjegavati u ishranu, ali sve ono što se konzumira u normalnim količinama nije štetno ni za koga od nas, a kada su djeca u pitanju hljeb je neizostavan za njihov rast i razvoj, pa se tako preporučuje da on bude od cijelog zrna. Ipak, koju god žitaricu da odaberete, integralni hljeb najbolji je izbor, a i dokazano je da vlakna koja se nalaze u žitaricama podstiču probavni sistem.

Sljedeće na spisku što bi trebalo biti neizostavno jesu jaja, a nema potrebe da se posebno naglašava i hranljivost i važnost ove namirnice koja bi svakodnevno trebala biti na stolu i tanjiru vašeg djeteta. Jaja su odličan izbor koji god obrok da je u pitanju i možete ih spremati na razne načine. Možete ih pripremiti kao neka vrsta omleta, a najbolje da ih kombinujete sa paprikom, paradajzom ili pečurkama. Ostatak teksta pročitajte ovde.