Danas postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, od kojih su mnogi probani i ljudi su oduševljeni, jer se za 3 dana gubi 5 kilograma. Vrlo učinkovita biljka koja nam može pomoći na bilo koji način.

Recept: U litru kipuće vode dodajte 5 kašika sjeckanog peršina, po mogućnosti iz svog vrta. Pustite da tekućina stoji 20 minuta, zatim pijte samo tečnost ili pijete zajedno s nasjeckanim peršinom.

Naime, čaj odnosno piće od peršuna može se piti i toplo i hladno, bez obzira na vrstu, on je vrlo zdrav. Možete ga piti u bilo koje doba dana, osim kasno u večernjim satima, jer će uzrokovati učestalo mokrenje, što vam sigurno ne treba noću.

Naravno, morate imati na umu da je uklanjanje viška tekućine iz tijela vrlo važno za vaše cjelokupno zdravlje. S urinom izbacujemo razne otrove, bakterije i druge štetne tvari, a upravo peršun je znanstveno dokazan izvrstan diuretik, ali i snažan antioksidans.

Jedite više agruma

Agrumi mogu smanjiti naticanje stopala i ruku, zglobova, začepljenje vena. Nemojte jesti previše kako biste spriječili pojavu alergija. Najbolje je jesti ga barem nekoliko sati prije spavanja.

Pokušajte naizmjenično tuširanje

Još jedno jako dobro rješenje za oticanje je naizmjenično tuširanje i to pri tome toplom i hladnom vodom, dobro je za srce. Masirajte svoje tijelo mlazom vode počevši odozdo, uz protok limfe. Izbjegavajte led i vruću vodu, pronađite sredinu. Toplo i hladno, ovo je idealan režim za vaše krvne žile i limfni sistem.

Uklučite proteine u vašu ishranu

Za eliminaciju viška tekućine iz organizma ključna je zdrava ishrana sa mnogo proteina životinjskog porijekla, kao što su na prvom mjestu jaja, meso, mlijeko, sir i riba.

Preporučujemo
Loading..