Ovaj odlomak iz knjige koji smo za vas danas pripremili će vas natjerati sigurno da se dobro zapitate…

U pitanju je jedna stara knjiga je otkrila neke specifične događaje koji se danas u svijetu dešavaju. Srazmjerno širenju aktuelnog virusa širom svijeta (preko 339.000 zaraženih po zadnjim informacijama) jednako brzo šire se i brojne dezinformacije u medijima. Jedan od najčešćih mitova na koji ćete nabasati je onaj da je ovaj virus zapravo nastao u laboratoriji u Wuhanu (Kina) odakle je epidemija krajem prošle godine i krenula.

Postoje i oni koji tvrde da je za ovaj virus zapravo kriva Amerika, ali fakt je da je virus nastao na Wuhanskoj pijaci zbog loših higijenskih uslova.

Ali, zadnjih dana nešto novo, potpuno drugačije, kruži internetom.

Radi se o jednom odlomku iz knjige koja se zove “Proricanje događaja” gdje su na stranici sa naslovom “Godina 2020.” zapisane neke uistinu nevjerovatne stvari koje se lako povezuju sa današnjom pandemijom.

“Svijet će započeti borbu međutim, s nedovoljnim uspjehom, protiv epidemije koja će izazvati veliki pomor djece i staraca. Veliki broj država će zatvarati granice i prekidati svaki promet… ”

Na šta tačno je mislio autor ove knjige pod ovom rečenicom nikada nećemo saznati, ali priznat ćete da je ovo itekako slično aktuelnoj situaciji koja se dešava širom svijeta.

Najbolji način da suzbijete ovaj smrtonosni virus jeste samoizolacija, zbog čega skoro sve zemlje u regiji uvode policijski sat i ostale sankcije kako bi otjerali ljude sa ulica. Obavezno perite redovno svoje ruke, nosite rukavice i maske ako morate ići vani, ali što više ograničite svoje kretanje.

Preporučujemo