Željko Ražnatović Arkan bio je komandant Srpske dobrovoljačke garde, a ubijen je na današnji dan, 15. januara 2000. u hotelu Intercontinental.

Pored Arkana, u napadu su izgubili živote i njegovi telohranitelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić, dok su njegova supruga Ceca Ražnatović i Cecina sestra Lidija, koji su tog kobnog dana bili svjedoci ovog krvoprolića, doživjele doživotnu traumu. Dva mjeseca kasnije, na sudskom ročištu, Ceca je sve detaljno ispričala.

“U jednom momentu Zvonko Mateović je potrčao do butika i tražio da mu dam pištolj jer je ispalio sve moguće hice iz svog oružja. Dala sam mu valter, stariji pištolj, ali nije ispalio nijedan metak. Prodavači su mi zabranili da izlazim iz butika, a Zvonko je vrisnuo: „Komandant je mrtav“.

Našla sam snagu i potrčala prema mužu. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam reanimaciju, ali nije bilo spasa. Vidjela sam Mandu mrtvog na licu mjesta. Vrištala sam da neko nazove hitnu pomoć dok sam pokušavala da zaustavim krv Željka.”

Njena sestra Lidija dodala je da je u tim momentima vidjela nepoznatog mladića koji je bio koščat, sa crnom kosom i kratkom kosom sa pištoljem u rukama, ali nije bio to Branko Jevtović Jorg kojeg je Ceca vidjela s Arkanom u kabini na kojoj je sjedio dvadesetak minuta prije pucnjave.

Nakon toga su Arkana odveli do automobila i smjestili ga u policijski džip koji se tada nalazio tu, ali zvaničnik je rekao da nema dozvolu šefa da vozi džip, pa je jedan čovek ponudio da Arkana odnese u bolnicu sa svojim BMV-om.

Preporučujemo