Sinoć tačno u 20 sati aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pojavio se pred kamerama i održao konferenciju za medije uživo na kojoj je govorio o čitavoj situaciji u Srbiji s koronavirusom, kao i o predstojećim izborima koji se trebaju održati u Srbiji.

Moglo se vidjeti da je jako dobro raspoložen da je sve napokon gotovo i da je napokon spuštena zavjesa na čitavu priču o pandemiji. Bilo je puno pitanja, a predsjednik nije skidao osmijeh sa lica i dobro se moglo vidjeti koliko mu je stvarno dovoljno svega. Ono što je kazao je to da mu je jučerašnji dan definitivno bio njegov posljednji dan na čelu Kriznog štaba Srbije, koji je tokom posljednjih mjeseci vodio neumoljivu borbu protiv koronavirusa, odakle je izašao kao veliki pobjednik i očito je sada sve gotovo, iako neke mjere i dalje ostaju aktivne. Tako je od danas zvanično uvedeno da će se svi oni koji na ulici ne nose maske suočiti s vrlo velikom kaznom.

Osvrnuo se Vučić potom na izbore koji će se održati (trebaju se održati) 21. juna i zatražio je od svih građana da budu krajnje pošteni i korektni te da čitav proces glasanja prođe u najboljem redu, odnosno bez ikakvih ekscesa i ispada što je gotovo uvijek bio slučaj u prošlosti. Zatražio je da se svaki kandidat poštuje i ne vrijeđe, bez obzira na njegovu političku pripadnost i predizbornu kampanju koju je do sada dotični imao.

Osvrnuo se za kraj i na to kako je Srbija isplatila preko 30 milijardi dinara minimalne plaće, ali loše je da je blizu 3000 radnika za ovaj protekli period izgubilo posao, ali obećao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi tim ljudima dao barem nešto novca kao naknadu za ono što se zadnjih mjeseci dogodilo.