Dan rođenja određuje vašu čitavu sudbinu: Na ovaj dan se rađaju samo nesretnici, nevolje ih prate do kraja života – Pozitiv Media

Dan rođenja određuje vašu čitavu sudbinu: Na ovaj dan se rađaju samo nesretnici, nevolje ih prate do kraja života

Sigurno niste do sada znali da svaki dan u sedmici ima dosta značenja u srpskom narodu. Postoje loši i dobri dani, tako sretna ili nesretna zanimanja dobivaju djecu rođenu na ovaj ili onaj dan.
Saznajte u nastavku, šta vam donosi vaše rođenje, te koje ono ima značenje, gdje su sve to narodna vjerovanja.

Ponedjeljak

To je prvi dan u sedmici i smatra se najsretnijim danom, gdje smatraju da svaka oosba koja je rođena u ponedeljak biti uspješna i sretna. Od tog dana kreće nova sedmica, pa je ovaj dan odličan za obavljane ostalih obaveza. Krišćanska uvjenje kažu da je Bog počeo da stvara u ponedjeljak, te se treba sve krenuti baš od tog dana.

Utorak

Drugi dan u sedmici smatra se bogatijim,gde neće biti lakog života i ljudi rođenih na ovaj dan. Predavanje kaže da su u utorak vukovi držali krzno. Naovaj dan ne bih ste trebali započinjati nikakav posao, posšto je lažan, gdje kreće sve loše i odma se neće dobrim ni završiti.

Narodna izreka nam je rekla da me majka spasila od svega iz žice devetog utorka. To na dokazuje koliko je u srpskom narodnom vjerovanje utorak negativan. U prilog tome govore i “specijalni” ukleti dani, zabilježeni u nacionalnom kalendaru – Crni utorak, Strast utorkom i Deveti utorak.

Srijeda

Srijeda nam donosi višestruko značenje. to nam dođe kao neka sredina sedmice, pa tako da možete da krenete i na putovanje ili da započnete novi posao, nebitno je. Osobe koje su se rodile na ovaj dan bit će zdrave i progresivne.Novorodženče koje nam je došlo na svijet baš u srijedu bit će sretno i bogato.

U Srbiji ovaj dan se smatra jedan od svetaca, pa ćete često začuti da je došla i Sveta srijeda koja je povoljna za sve koji su bolesni i pate.

 

Izvor : Lifestyle Dom.info

Leave a Reply