Opće je poznato da su sapunice izuzetno popularne u našem regionu Balkana i da na Balkanu nema osobe mlađe ili starije koja ne bi gledala barem jednu sapunicu na svim tim sjajnim TV postajama širom regije, a mnogi ih prate i više njih.

Na samom početku, kada su se na ovom području prvi put pojavile sapunice, prvo su bile popularne južnoameričke sapunice, one iz Brazila, Argentine, Meksika, a zatim su preuzele imperativ indijske sapunice, a onda je bio red na turske sapunice, koje su i danas popularne.

Jedna od najpopularnijih serija u posljednjih nekoliko godina zasigurno je bila serija Sulejman veličanstveni, a jedan od naročito voljenih i pamtljivih likova iz te serije zasigurno je bio Zumbul aga i glumac koji je glumio tog lika. Svi ga pamte po toj vrlo dominantnoj ulozi, ali ne kao pravog muškarca. Zumbul aga zasigurno je bio jedan od najkompleksnijih likova u nizu, koji je bio hit u mnogim zemljama svijeta, naročito na Balkanu.

Uloga ćudljivog Zumbul-aga u turskoj hit seriji je tumačio poznati glumac Selim Bajraktar. Međutim, iako mu je uloga donijela gotovo svjetsku slavu, kako je sam rekao, nije želio da ga jedna uloga obilježi kao glumca, a nije želio ni ostatak karijere raditi pod sjenom te uloge, pa je bio presretan kada se serija prestala snimati.

Sigurni smo da biste ga danas veoma teško prepoznali, a ne znate ni da on igra neke od glavnih muških uloga u seriji koju gledate. Sve više dobiva uloge u kojima glumi neke upečatljive muškarce, a privatno se ima na šta ponositi.

Preporučujemo