Poznata i karizmatična Ruška Jakić nedavno je izjavila: “Bilo je vremena kad sam imala i mladost i ljepotu, a sada posjedujem samo ovo drugo.” Unatoč bogatom i uspješnom životnom putovanju, Ruška ne prestaje koračati naprijed, dočekujući s otvorenim rukama sve darove koje joj život donosi. Ona je subtilno najavila nadolazeću autobiografiju “Ja, Ruška”, koja tek treba ugledati svjetlo dana kod izdavača. Vjeruje da je pred njom još mnogo lijepih trenutaka, a tko zna, možda i četvrti brak. Za ženu njenih godina, Ruška ima nevjerojatnu energiju i životno razmišljanje.

Ruška je zamoljena da se prisjeti dijela svog života koji joj izmami osmijeh na lice. “Dok se prisjećam djetinjstva, rado se sjećam vremena provedenog s bratom. Vodio me na plesove, a često smo izlazili čak i kada nismo imali partnera za tango. Sretan sam što sam odrastao u okruženju gdje su ljudi znali cijeniti umijeće udvaranja. Provodio sam vrijeme s ispravnim pojedincima, možda nisu bili bogati ili privlačni prema društvenim standardima, ali su znali što znači voljeti. Duško Radović je jednom rečenicom savršeno opisao važnost pravog osjećaja ljubavi – ako naiđete na nekoga tko zna voljeti, nemojte mu dopustiti da radi bilo što drugo. Nažalost, sve je teže pronaći jednostavnu iskru ljubavi u današnjem svijetu.”

Kreatorica popularne serije “Ljubav i moda” često je isticala zahvalnost na naslijeđenoj genetskoj ljepoti od svoje majke. To joj omogućava da održava izvrsnu tjelesnu kondiciju čak i s godinama. Obiteljska kuća Jakić, smještena u beogradskom naselju Lav, bila je mjesto rijetke fotografije snimljene pedesetih godina prošlog stoljeća. Na slici je gospođa Evgenija Barberis, češkog i grčkog porijekla, s dvoje djece – sinom Brankom i kćerkom Ruškom.

Ruškina majka je u svoje vrijeme bila poznata po svojoj ljepoti, smatrana je jednom od najatraktivnijih žena svog doba. “Moj otac je bio diplomata prije rata, radio je kao ataše za tisak u veleposlanstvu i družio se s uglednim osobama poput Jovana Dučića i Milana Rakića. Magistrirao je na Sorboni. No, 1941. je bio uhićen, a kasnije osuđen na smrt od strane komunista zbog svog angažmana u kraljevskoj vlasti. Kazna mu je potom preinačena u doživotni zatvor. Njegovo zatočeništvo kao političkog zatvorenika u Sremskoj Mitrovici trajalo je 13 godina. Moja majka je bila češkog podrijetla, a otac grčkog. Baka je bila dvorska dama kod Obrenovića, a djed je posjedovao polovicu Gospodar Jevremove ulice u Beogradu. Sretna sam što u svojim venama nosim i nešto od njihovog aristokratskog nasljeđa.”